Com administrar fitxers eliminats en Nextcloud?

Quan eliminem un fitxer en Nextcloud, no s’elimina immediatament de forma permanent sinó que es mou al contenidor d’escombraries. Només s’eliminaria de forma permanent si ho fem nosaltres mateixos o bé si l’aplicació Fitxers esborrats l’elimina per deixar espai a nous arxius.

Podem trobar-los en l’apartat Fitxers esborrats per restaurar-los o bé eliminar-los definitivament.

Quotes:

Els fitxers eliminats no es compten en la nostra quota d’emmagatzematge ni els compartits tampoc. Només els nostres arxius personares compten. (Vegeu el manual Com configurar la quota d’emmagatzematge en Nextcloud?).

Què passa quan fitxers compartits són eliminats?:

Per entendre com funciona l’eliminació d’arxius compartits presentarem la situació següent:

  • Un Usuari1 comparteix la carpeta ”test” amb el Usuari2 i el Usuari3.
  • El Usuari2 esborra un arxiu o una carpeta dins de la carpeta compartida ”test”.
  • Aquesta carpeta o arxiu, serà mogut a la paperera de l’Usuari1 i el Usuari3.
  • Per contra el Usuari3 no rebrà una còpia d’aquest arxiu o carpeta en el seu paperera.

Si l’Usuari1 esborra un arxiu o carpeta, serà mogut a la paperera. Però serà esborrat del Usuari2 i del Usuari3 sense que aquest es mogui a les seves papereres respectives.

Quan compartim arxius, altres usuaris poden moure, copiar-los, reanomenar-los i compartir-los amb altres persones.

Com gestiona l’espai d’emmagatzematge l’aplicació de fitxers esborrats?:

Per garantir que els usuaris no superin les seves quotes d’emmagatzematge, l’aplicació Arxius eliminats assigna un màxim de 50% del seu espai lliure disponible en aquell moment als arxius eliminats. Si els arxius eliminats superen aquest límit, Nextcloud esborrarà els fitxers més antics fins que compleixi amb el límit d’ús de la memòria novament.

Nextcloud comprova el temps dels arxius eliminats cada vegada que s’agreguen nous arxius als arxius eliminats. Per defecte, els arxius eliminats romanen a la paperera durant 30 dies. L’administrador del servidor de Nextcloud pot ajustar aquest valor en el config.php configurant el valor de trashbin_retention_obligation. Els arxius anteriors al valor de trashbin_retention_obligation s’eliminaran permanentment. A més, Nextcloud calcula l’espai màxim disponible cada vegada que s’afegeix un arxiu nou. Si els arxius eliminats superen el nou espai màxim permès, Nextcloud caduca els arxius eliminats vells fins que es compleixi el límit un cop més.

Deixa un comentari